Definition av specialkost:
All mat som ändrats/justerats i förhållande till den mat som serveras
Det finns flera anledningar till att vi har en tydlig specialkostpolicy.
* Det är viktigt för oss att alla våra gäster får en härlig matupplevelse med hög kvalité - oavsett om man har behov av specialkost eller ej
* Vi vill undvika att någon far illa genom att det serveras mat som gästen inte tål
* Vi arbetar hårt för hållbarhet. Vi vill genom ett strukturerat arbete minska matsvinnet - som kan vara en ökad riskfaktor vid specialkost
* Vi önskar kunna erbjuda gästerna valfrihet, att du som gäst kan välja vad du helst önskar för kost. Dock kommer vissa önskemål med en ökad prislapp.
 
	14 ALLERGENER (enligt EU-standard)
•  GLUTEN •  SELLERI •  KRÄFTDJUR •  SENAP •  ÄGG •  SESAM 
•  FISK •  LUPIN •  MJÖLK •  SOYA •  JORDNÖTTER 
•  BLÖTDJUR (snäckor, musslor och bläckfisk) 
•  NÖTTER (mandel, hasselnöt, valnöt, cashewnöt, pekannöt, paranöt, pistaschmandel, makadamianöt) 
•  SVAVELDIOXID och SULFIT (i koncentrationer på mer än 10 mg/kg eller 10 mg/liter) 
 
	* Medicinsk och kulturell kost (ej fisk och kött) ersätts normalt med vegansk kost.
* Tyvärr har vi ingen möjlighet att anpassa oss efter luftburen allergi.
 
	I samband med faktura så redogörs för debitering kring specialkosthantering. De kostnader som kan förekomma/tillkomma är:
• Specialkostkostnader utöver grundnivå, +25 %
• Sent inkommen specialkost eller sena ändringar, +100%
• Avvikelser från förbeställd specialkost (alltså överbliven specialmat pga att de som beställt specialkost ätit vanligt istället), +100%